domácí granola

Jsem snídaňová. Ráda si na snídani zajdu někam ven a utratím za to víc peněz a ráda si někdy připravím opulentní snídani taky doma (třeba palačinky nebo vafle). Během týdne ráda snídám kaše, ale ne vždycky na ně mám chuť a ne vždycky na to mám čas. A tak si občas udělám velkou sklenici domácí granoly, kterou pak jenom zaliju mlékem, nasypu na jogurt nebo tvaroh a posypu čerstvým ovocem. Receptů na domácí granolu jsem vyzkoušela víc, ale tenhle jediný dělám opravdu opakovaně a chutná mi zkrátka nejvíc. Celkem snadno si recept můžete upravit podle svého – experimentujte s kořením, vyberte oblíbené sušené ovoce, semínka a ořechy. Dobré to bude vždycky. Tahle kombinace je má nejoblíbenější.

Ingredience: 
3 hrnky ovesných vloček
1/2 hrnku nahrubo nasekaných mandlí
1/2 hrnku nahrubo nasekaných vlašských ořechů
1/2 hrnku dýňových semínek
1 lžíce lněných semínek
1/2 lžičky skořice
1/4 lžičky soli
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 hrnku rozinek
1/2 hrnku sušených třešní
1/2 hrnku sušených brusinek
1/2 hrnku javorového sirupu
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
3 lžíce vody (nebo pomerančové šťávy třeba)

Rozehřejte si troubu na 150 stupňů a plech si vyložte pečícím papírem. Všechny ingredience kromě sušeného ovoce smíchejte ve velké míse. Rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte cca 45 minut. Po upečení nechte vychladnout, vmíchejte sušené ovoce a poté přesypte do vzduchotěsné sklenice.