Vánoční tipy

Vánoce

Láska k papíru

Diáře

Naše zážitky a tipy z cesty

USA

Upečeno/uvařeno

Nekynuté vafle s podmáslím

Nekynuté vafle s podmáslím a čaj

Docela mě udivuje, že vám až teď přináším první recept na vafle. Vafle totiž miluju. Od té doby, co jsem si pořídila vaflovač, dokonce víc než lívanečky. Vyzkoušela jsem nespočet různých receptů a ráda experimentuju. Ty s podmáslím jsou ale klasika. Milé je to, že vafle z jednoho těsta můžete upravit na sladko i na slano. Záleží jen na tom, čím si je ozdobíte. Bude to ovoce, ovocná omáčka, čokoláda, javorový sirup a nebo avokádo a volské oko se slaninou? Záleží jen na vás.

Díky firmě Mora (kterou znáte spíš díky sporákům) jsem už potřetí změnila svůj stroj a můžu teď najednou udělat víc vaflí. Pozitivní je, že je to věcička 3v1, takže na ní udělám tousty, vafle a třeba i panini nebo maso. Vzhledem k šetření místa je to prima, protože já už mám doma takhle spoustu různých kuchyňských pomocníků. Za mě velká spokojenost a pokud doma vaflovač nemáte, tenhle sendvičovač 3v1 doporučuju. Nedá se na něm sice nastavit teplota, jako na tom minulém, ale to mu snadno odpustím, protože mi udělá 4 vafle najednou. Doba přípravy se tak zkrátí o polovinu oproti mému minulému modelu. Máte doma vaflovač? 

Ingredience:
1 hrnek hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
1 hrnek podmáslí
1 vejce
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička vanilkového extraktu
špetka skořice

V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience, v druhé vyšlehejte ty druhé. Pak vše spojte a dobře promíchejte. A nakonec už jen vaflujte.

Osobně mám vafle nejraději s citrónovým krémem a borůvkami. Na tyhle jsem si svařila mražené třešně s kapkou rumu a javorovým sirupem. Dát si na ně můžete cokoliv, co máte rádi a nebojte se ani té slané verze.

 

* Článek sponzoruje firma Mora, výrobce domácích spotřebičů. Děkuju, že podporujete značky/firmy, které podporují Wish. Hope. Life.

 

Previous Post Next Post

Může se vám také líbit

Nechte mi tu komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.