pop tarts

Jednou jsem na instagramu dělala anketu o tom, jestli vlastně lidi tuší, co to Pop tarts jsou. Ukázalo se, že tuhle sladkou dobrůtku vlastně moc lidí nezná. Přitom je to vlastně jen plněná taštička z křehkého těsta s polevou. V Americe seženete Pop tarts v každém obchodě s potravinami (samozřejmě ve spoustě různých příchutích), doma je šoupnete do topinkovače a máte rychlou sladkou snídani. U nás jsou k mání třeba v Candy Store. Nicméně s těmi domácími se nedají srovnat. A tak vám dnes přináším celkem jednoduchý recept na tyhle (nejen) ovocné taštičky.

Ingredience těsto: 

Já mám většinou v mrazáku zbytky křehkého těsta z pečení koláčů. Takže můžete použít jakýkoliv svůj oblíbený recept právě na tohle těsto. Případně využijte recept na těsto z receptu na Jablečný koláč. 

Ingredience na náplň: 

Jakékoliv vaše oblíbené čerstvé/mražené ovoce
Cukr/javorový sirup dle chuti 
Kukuřičný škrob
Voda

Případně můžete použít svůj oblíbený kvalitní džem

Ingredience poleva:

1 a 1/2 hrnku moučkového cukru
1/4 hrnku smetany ke šlehání
Posypka na ozdobu 

Těsto vypracujte podle receptu a dejte chladit do lednice.

Mezitím si připravte ovocnou náplň. Pokud používáte džem, stačí ho podle potřeby naředit vodou. Pokud děláte ovocnou náplň, v rendlíku rozvařte /rozmražte ovoce, oslaďte dle chuti a nakonec zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě 1:1 (mělo by stačit max. lžíce škrobu a lžíce vody podle množství ovoce). Nechte vychladnout.

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Vychlazené těsto rozválejte a vykrájejte stejně velké obdélníky nebo čtverce. Doprostřed jedné strany dejte náplň (ne úplně ke krajům), přikryjte druhou polovinou a po stranách spojte vidličkou. Nahoru udělejte pár dírek párátkem. Na plechu s pečícím papírem pečte cca 30 min.

Hotové Pop tarts nechte vychladnout a připravte si polevu. Smíchejte cukr se smetanou do hustší konzistence. Já jsem přidala ještě lžičku jahodové marmelády, aby měla polevu růžovou barvu. Polevu rozetřete na pop tarts a posypte svým oblíbeným zdobením. Jsou dobré teplé i studené.

S náplní si můžete různě hrát – čokoládová, dýňová, ořechová, tvaroh s karamelem. Všechny budou dobré.