Druhý únorový salát. Dnes s masem. Je celkem sytý a hodně aromatický. Ideální pro chlapy :-). Příprava je velmi jednoduchá.

Ingredience:
1 – 2 kuřecí prsa (nakrájené na kostky)
asi ¾ lžičky soli (rozděleno na půl)
1 a ½ lžičky olivového oleje
1/3 hrnku řeckého jogurtu
1/3 hrnku plísňového sýra (modrá plíseň či brie)
2 stroužky česneku
2 a ½ lžíce citronového šťávy
1 hrnek jablka nakrájeného na kostičky s ½ lžící citrónové šťávy
¼ hrnku nasekané čerstvé bazalky
1/3 hrnku hrubě nasekaných pekanových ořechů (nebo dýňových semínek)

Ogrilujte osolené kuře na olivovém oleji. Hotové nechte odpočinout při pokojové teplotě.
Mezitím smíchejte jogurt, česnek, ¼ lžičky soli a 2 lžíce citrónové šťávy ve velké míse.
Nakrájejte kuřecí prsa na kostky a přidejte do mísy společně s jablkem, bazalkou a ořechy. Pořádně promíchejte. Podle potřeby dosolte. V ledničce vydrží v krabičce až čtyři dny.

Recept z Heartbeet kitchen