Poslední dobou tu konečně pořádně začíná frčet arašídové máslo. My ho doma máme moc rádi a sem tam (když nejsem lenivá) dělám i domácí. Dneska mám pro vás ještě něco lepšího. Je to takové super máslo, protože je v něm spoustu zdravých věcí a jestli doma máte robot se sekáčkem, budete ho mít hotové raz dva.

Ingredience: 
1 hrnek mandlí i se slupkou
1/2 hrnku kešu ořechů
15 para ořechů
1/4 hrnku loupaných dýňových semínek
sůl
1 až 2 lžíce chia semínek

Troubu si rozehřejte na 150 stupňů. Mandle a kešu ořechy rozprostřete na plech a dejte péct na 20 minut. Po 10 minutách přidejte do trouby na dalším plechu dýňová semínka (pokud vám to trouba nedovoluje, budete to muset udělat na dvakrát). Tzn. mandle a kešu pečete 20 minut, dýňová semínka 10 minut.

Poté, co budete mít upečeno a ořechy i semínka budou vychladlá, můžete vše nasypat do robotu i se zbývajícími ingrediencemi kromě chia semínek. Mixujete a mixujte, čas od času promíchejte. Podle chuti dosolujte. Ve chvíli kdy máte krémovou směs, můžete vše přendat do uzavíratelné sklenice a vmíchat chia semínka. V lednici vám máslo vydrží několik týdnů. Já ho přidávám do kaší nebo mažu na pečivo.

Recept od Faring Well.