Vánoční tipy

Vánoce

Láska k papíru

Diáře

Naše zážitky a tipy z cesty

USA

Upečeno/uvařeno

Rychlý čokoládový dortík pro dva

Čokoládový dortík s polevou

No a nebo taky pro jednoho, že jo. Já si ho dělám sama pro sebe a rozhodně nemám problém s tím ho sníst. To jsou ty problémy nezadaných lidí (hahaha). Tohle je ideální recept na dny, kdy máte neutuchající chuť na něco sladkého (nejlépe čokoládového), ale nechce se vám dělat nic velkého a taky, když nemáte moc času. Já si ho dělám, když jsem nemocná, když potřebuju zvednout náladu a taky už jsem ho minimálně dvakrát pekla k narozeninám. Když ingredience na těsto znásobíte (podle velikosti své formy), tak máte výborný čokoládový dort. Další výhodou je, že v receptu není nic zásadně speciální a že šance, že máte všechno po ruce je celkem vysoká. Na instastories slavil docela úspěch, tak vám dnes přináším recept.

Originál se dělá v mikrovlnce v hrnku, ale jestli máte nějakou menší dortovou formu, tak ho klidně upečte v troubě. Zkoušela jsem oboje a výsledek byl vždycky dobrý.

Ingredience na těsto:
1/2 hrnku cukru
7 lžic hladké mouky
3 lžíce kakaa na vaření
1/4 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky soli
1 vajíčko
1/4 hrnku mléka
2 lžíce oleje
1/2 lžičky vanilkové esence
2 lžíce vody

Ingredience na polevu:
56 g másla pokojové teploty
3 lžíce kakaa na vaření
1/2 hrnku moučkového cukru
2 lžíce mléka
čokoládové hoblinky na ozdobu či cokoliv, co máte doma a líbí se vám

V malé míse smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte ty mokré a dobře promíchejte. Těsto rozdělte do třech velkých hrnků (1/2 hrnku do každého). Případně můžete jako já péct všechno těsto v jednom obřím hrnku a upečené ho pak rozpůlit.

Hrnky postupně dejte do mikrovlnky a na nejvyšší výkon vařte asi 1 minutu. Bude záležet na výkonu vaší mikrovnky a také na tom, jestli jste těsto rozdělili nebo děláte v jednom hrnku (pak to bude chtít víc času).

Hotové dortíky nechte vychladnout a připravte si polevu. Všechny ingredience spolu vyšlehejte a těsto jím pak ozdobte. Na vrch nasypte své oblíbené zdobení.

Recept od Broma Bakery

Previous Post Next Post

Může se vám také líbit

Nechte mi tu komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.