Láska ke knihám

Knihy

Láska k papíru

Diáře

Naše zážitky a tipy z cesty

USA

Upečeno/uvařeno

London Fog horká čokoláda

Horká čokoláda

Podzim je ideální čaj na horké nápoje. A tak jsem projela svou nástěnku na Pinterestu a vyzkoušela jsem v pondělí tuhle speciální horkou čokoládu. Měla úspěch. Čaj earl grey miluju a nedám na něj dopustit a tak jsem byla zvědavá, jak tahle chuť ovlivní horkou čokoládu. Trochu jsem se bála, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Čokoláda je hustší a recept jsem pro vás upravila, aby nebyla tolik sladká. Doslazovat pak můžete dle svých chutí. Pokud chcete být hodně dekadentní, dejte si navrch ještě kopeček domácí šlehačky s kapkou javorového sirupu. A nebojte se té soli, dodává čokoládě tu správnou chuť. Recept je buď na 2 normální šálky či 4 menší.

Jaké jsou vaše oblíbené podzimní horké nápoje?

Ingredience: 
250 ml mléka (dle vašich preferencí)
250 ml smetany ke šlehání 
1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový lusk 
3-4 pytlíčky čaje Earl Grey (může být i sypaný)
80 g vysokoprocentní čokolády se solí
javorový sirup na doslazení 

V rendlíku smíchejte mléko, smetanu a vanilkový extrakt či rozříznutý lusk. Přiveďte k varu. Odstavte a vložte čajové pytlíčky nebo sypaný čaj v sítku. Vyndejte lusk, pokud jste ho použili. Nechte louhovat 5 minut a čaj vyndejte. Poté vraťte zpátky na plotnu, přidejte nalámanou čokoládu a na mírném ohni nechte rozpustit. Podle chuti můžete dosladit a v hrníčku pak dozdobit šlehačkou.

Recept od Kitchen Mc Cabe

Previous Post Next Post

Může se vám také líbit

Nechte mi tu komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..