Láska ke knihám

Knihy

Kousek mě

Zašeptáno

Láska k papíru

Diáře

Upečeno/uvařeno

Jablkový koláč s rumem a kardamomem

podzimní koláč

Podzim jsou buď švestky nebo jablka. A já se na pečení podzimních koláčů vždycky moc těším. Letos ten první vyhrál právě tenhle jablkový s rumem a kardamomem. Pekla jsem ho už loni a měl velký úspěch. Navíc je hotový raz dva. Na instagramu měla fotka ohlas a jak jsem slíbila, konečně přidávám recept.

Pekla jsem v dortové formě o průměru 21 cm.

Ingredience 
1 hrnek hladké mouky
3/4 lžičky mletého kardamomu
3/4 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
2 vajíčka pokojové teploty
3/4 hrnku krupicového cukru
3 lžíce rumu
1/2 lžičky vanilkové esence
1/3 hrnku podmáslí 
3 jablka
113g rozpuštěného másla 
1 lžíce hnědého cukru

Troubu si předehřejte na 180 stupňů a vymažte si dortovou formu máslem.

V míse si promíchejte mouku, kardamom, prášek do pečiva a sůl. V druhé větší míse vyšlehejte vajíčka do pěny. Přidejte cukr, rum a vanilkovou esenci. Nakonec i podmáslí a prošlehejte.

2 a 1/2 jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zbytek nakrájejte na plátky – ty půjdou na ozdobu nahoru.

Postupně na střídačku vmíchejte mouku s rozpuštěným máslem do vaječné směsi. Opatrně vmíchejte jablka na kostičky a těsto vlijte do dortové formy. Nahoru dejte zbytek jablka, které máte nakrájené na plátky. Vše pocukrujte hnědým cukrem a dejte péct na cca 50 minut, dokud koláče není zlatavý.

Recept od Half Baked Harvest

Previous Post Next Post

Může se vám také líbit

Nechte mi tu komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..