Upečeno/uvařeno

Jablkovo-brusinkový koláč

Receptů na podzimní koláče podle mě není nikdy dost. Nedávno jsem v Albertu i Tescu zahlédla čerstvé brusinky. Na našem trhu je to celkem novinka, do nedávna jsem je viděla jen mražené nebo sušené. Dnes vám tedy přináším obměnu jablkového koláče, ke kterému přihodíte brusinky. Vanička, která má 200g vás vyjde na necelých 50,- a budete jí moct využít ještě na něco dalšího.

Ingredience:
křehké těsto (recept použijte z receptu tady)
1/2 hrnku hnědého cukru
3 lžíce mouky
1 lžička skořice
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky mletého zázvoru
7 středních jablek nakrájených na plátky
1 a 1/2 hrnku čerstvých brusinek

Připravte si těsto podle receptu výše. Předehřejte si troubu na 180 °C. Ve velké míse smíchejte cukru, mouku, skořici, sůl a zázvor. Přidejte plátky jablek a omyté brusinky, jemně promíchejte.
Rozválejte si těsto, vyložte jím vymazanou formu. Přidejte náplň. Já jsem si z druhé půlky těsta vykrájela různě velké lístky nožem, ale fantazii se meze nekladou. Pár tipů tady. Hotový koláče potřete mlékem a pokud chcete posypte hnědým cukrem.
Na prvních 30 minut pečení jsem koláč zabalila do alobalu, dalších 30 minut jsem pekla odkrytý.

Recept z Better Homes and Gardens.

Previous Post Next Post

You may also like

2 komentáře

  • Reply Katka

    Jablkový koláč vyzerá super 🙂 Určite ho pošlem mojej sestre, ktorej by taktiež mohol chutiť. No ja teraz, keď nejem sladké by som si ho asi veľmi nemohla dopriať 🙁

    02/12/2016 at 9:00
    • Reply Michelle

      Já si naopak sladké upřít nedokážu 🙂 – takže peču v jednom kuse. Ať se sestře recept líbí.

      02/12/2016 at 9:37