Receptů na podzimní koláče podle mě není nikdy dost. Nedávno jsem v Albertu i Tescu zahlédla čerstvé brusinky. Na našem trhu je to celkem novinka, do nedávna jsem je viděla jen mražené nebo sušené. Dnes vám tedy přináším obměnu jablkového koláče, ke kterému přihodíte brusinky. Vanička, která má 200g vás vyjde na necelých 50,- a budete jí moct využít ještě na něco dalšího.

Ingredience:
křehké těsto (recept použijte z receptu tady)
1/2 hrnku hnědého cukru
3 lžíce mouky
1 lžička skořice
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky mletého zázvoru
7 středních jablek nakrájených na plátky
1 a 1/2 hrnku čerstvých brusinek

Připravte si těsto podle receptu výše. Předehřejte si troubu na 180 °C. Ve velké míse smíchejte cukru, mouku, skořici, sůl a zázvor. Přidejte plátky jablek a omyté brusinky, jemně promíchejte.
Rozválejte si těsto, vyložte jím vymazanou formu. Přidejte náplň. Já jsem si z druhé půlky těsta vykrájela různě velké lístky nožem, ale fantazii se meze nekladou. Pár tipů tady. Hotový koláče potřete mlékem a pokud chcete posypte hnědým cukrem.
Na prvních 30 minut pečení jsem koláč zabalila do alobalu, dalších 30 minut jsem pekla odkrytý.

Recept z Better Homes and Gardens.

Štítky: