Před časem jsem dostala nabídku na spolupráci s eshopem pravé BIO, kde najdete vše od potravin, přes kosmetiku po potřeby pro domácnost. Já jsem brouzdala sekcemi potraviny ze Srí Lanky, Fairtrade čokolády a Ořechová másla a krémy. Nakonec jsem si vytvořila balíček s ořechovým máslem, kokosovým mlékem, ajurvédským čajem a zálivkou na salát. Vše dorazilo velmi rychle a pečlivě zabalené. A tak vám dnes přináším tenhle rychlý recept na kuřecí tikka masalu s kokosovým mlékem z pomalého hrnce, která má v naší rodině úspěch i u té nejmenší. 

Ingredience na 6 porcí: 
900g kuřecího masa nakrájeného na kostky
1 cibule
1 šalotka
2 stroužky česneku 
1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
2 lžíce koření garam masala
1 a 1/2 lžičky mleté kurkumy
sůl
1/4 hrnku řeckého jogurtu
170g rajčatového protlaku 
1 plechovka kokosového mléka 
čerstvý koriandr 
jasmínová rýže 

Do pomalého hrnce dejte nakrájené maso, jogurt, cibuli, šalotku, česnek, zázvor, kurkumu, garam masalu a sůl. Vše promíchejte a nechte 10 minut odpočívat. Poté přidejte rajčatový protlak a 1/3 hrnku vody. Zakryjte a nechte vařit buď na pomalejší stupeň 5-6 hodin nebo jako já na rychlejší stupeň 3,5 hodiny. 

Poté vmíchejte kokosové mléko a nechte nezakryté vařit dalších 10 minut. Vmíchejte koriandr. 

Podávejte s rýží. 

*Článek sponzoruje eshop pravé BIO, který se zaměřuje na výrobky, které pomáhají léčit přírodním způsobem, a které nemají negativní dopad na životní prostředí. Děkuju, že podporujete značky/firmy, které podporují Wish. Hope. Life.