Láska ke knihám

Knihy

Láska k papíru

Diáře

Naše zážitky a tipy z cesty

USA

Upečeno/uvařeno

Kořeněná karamelová omáčka s bourbonem

Domácí karamelová omáčka je zázračná věc. Dlouho mi trvalo než jsem objevila ten správný recept. Několikrát jsem skončila s jednou obrovskou tvrdou karamelou. Nakonec jsem ale měla štěstí a dopracovala se k hnědé sladké omáčce se špetkou soli (karamel a sůl jdou skvěle dohromady). Díky eshopu Alkohol.cz mám dnes možnost předat vám recept na vylepšený karamel, který se bude hodit nejen na zmrzlinu a dezerty, ale třeba taky do kávy. Je kořeněný jako chai čaj a prim v něm hraje bourbon (americká whisky z kukuřice).

Ingredience
1 hrnek hnědého cukru
1/3 hrnku Wild Turkey Bourbon
57 g másla
1/4 hrnku šlehačky
1 lžíce vanilkového extraktu
1/4 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky mleté skořice
1/8 lžičky mletého kardamonu
1/8 lžičky mletého hřebíčku
1/8 lžičky nového koření
1/8 lžičky soli

Všechny ingredience dejte do rendlíku a na středním ohni smíchejte. Přiveďte k varu, omáčka začne hodně bublat. Vařte 5 – 6 minut až omáčka zhoustne a je hladká. Odstavte z ohně a nechte vychladnout. Chladnutím omáčka ještě zhoustne. Poté přelijte do skleničky a uchovávejte v lednici.

Recept z How sweet eats.

* Článek sponzoruje firma Alkohol.cz, která na svém eshopu a v kamenném obchodě v Praze prodává vína a destiláty. Najdete tam nepřeberné množství likérů, destilátů, vín, ale i piva či limonád. Děkuju, že podporujete značky/firmy, které podporují Wish. Hope. Life.

Previous Post Next Post

Může se vám také líbit

Nechte mi tu komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.