Jsem hodně tradiční člověk. Miluju ty malé zvláštnosti a rituály, které má každá rodina, každá domácnost. Posledních pár let, co už nebydlím doma a máme s K. své vlastní hnízdo, si takové vlastní tradice tvoříme. Období Vánoc je na tradice asi nejbohatší. Jednou z prvních tradic, které jsem v období Vánoc začala, je výroba domácího vaječného koňaku. S tím kupovaným se totiž nedá srovnat. Ve většině receptů, které jsem po internetu našla je k výrobě potřeba salko. Mě se do tohohle typu vaječňáku moc nechtělo a tak jsem dlouho pátrala, než jsem našla ten jeden jediný, který už opakuju pátý rok. Dneska vám ten svůj recept na lehce kořeněný vaječný koňak přináším.
Napište mi, jaké tradice doma dodržuteje vy?
Ingredience:
4 žloutky (nejlépe od šťastných slepic)
50g cukru
500 ml plnotučného mléka (jsou Vánoce, tak se nešetřete)
špetka skořice
2 celé hřebíčky
250 ml šlehačky
špetka muškátového oříšku
1 lžička vanilkového extraktu
250 ml Wild Turkey Bourbon nebo hnědého rumu (případně více či méně dle vaší chuti)
Joina says
Domácí jsem ještě nikdy nezkoušela, ale asi budu must vyzkoušet, mě i taťkovi nám velmi chutná kupovaný a domácí by byl určitě ještě lepší 🙂
Michelle says
Určitě doporučuju! 🙂 a dej vědět jestli chutnal.