Láska ke knihám

Knihy

Láska k papíru

Diáře

Naše zážitky a tipy z cesty

USA

Upečeno/uvařeno

Chia pudink s rebarborou a jahodama

chia pudink
Chia semínka doma používáme už docela dlouho, ale nikdy jsem z nich kupodivu nedělala pudink. Většinou je dávám do smoothie nebo do muffinů. Pak jsem zahlédla na trzích rebarboru (kterou mám hrozně ráda) a našla jsem tenhle recept. Celé je to naprosto unikátní a určitě to zkuste.
Počítejte s tím, že pudink je potřeba nechat několik hodin odležet (nejlépe přes noc), tak si tu přípravu dobře naplánujte.

 

Ingredience (na 2 porce): 
3 lžíce chia semínek
3/4 hrnku mléka (ja použila obyčejné kravské, ale zkuste i jiné, třeba mandlové)
1/4 hrnku smetany ke šlehání (můžete vynechat a použít místo toho mléko)
1 lžička medu
Půl lžičky vanilkové esence (nebo semínka z lusku)
Citrónová kůra
Špetka soli

 

Na rebarboru: 
3 stonky rebarbory nakrájené na menší kousky
jeden vanilkový cukr
1/3 hrnku vody
kapka citrónové šťávy
 
Na jahody:
1 hrnek jahod (6-8 kousků) – já použila mražené
2 lžíce vanilkového cukru
kapka citrónové šťávy

 

Chia semínka, mléko, smetanu, vanilku, trošku citrónové kůry a sůl dáme do střední mísy a promícháme. Necháme chvilku odležet a promícháme znovu. Zakryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do ledničky. Vydrží takhle až dva dny.
Mezitím si oloupeme a nakrájíme rebarboru, dáme jí do kastrůlku. Přidáme vanilkový cukr, vodu a vaříme na mírném ohni do změknutí (asi 8 – 10 minut). Když je rebarbora hotová, můžeme jí ještě dosladit. Necháme vychladnout někde stranou.
Pokud máte jahody čerstvé, tak je jen nakrájejte na menší kousky a smíchejte s cukrem a citrónem. Já měla mražené, takže jsem je vařila stejně jako rebarboru.
Ve chvíli, kdy máte pudink hotový, dáte na dno mističky rebarboru, poté vrstvu chia pudinku a nahoru jahody. No a máte hotovo!
 

Recept z Kitchen Konfidence.

Previous Post Next Post

Může se vám také líbit

Nechte mi tu komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.