Upečeno/uvařeno

Masala-Chai sušenky s čokoládou

Chai masala sušenky

Listopadové počasí se skvěle hodí k nějakému tomu sladkému pečení. Já vám dnes přináším recept na kořeněné sušenky, které ocení všichni ti, co mají mají chai čaj. Klasické sušenky s čokoládou tak dostávají něco navíc. S čajem, knížkou a dekou je pak oceníte ještě víc.

Recept počítá s celkem velkou dávkou těsta. Já jsem si část zamrazila (těsto jsem ve tvaru kuliček zamrazila na tácu a pak přendala do pytlíčku na zip lock). Vy se nebojte recept klidně na půlit. Z této dávky budete mít 24 opravdu velkých sušenek nebo 35 menších. Záleží na vás. Všechno koření jsem kupovala v obchůdku Koření od Antonína. Seženete tam i to méně obvyklé.

Ingredience

Suché:
3 a 1/3 hrnku hladké mouky
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého kardamonu
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky mletého nového koření
čerstvě mletý pepř
1/2 lžičky soli

Mokré:
227 g rozpuštěného másla
1 1/2 hrnku hnědého cukru
1/2 hrnku cukru krupice
2 velká vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
170 g nasekané kvalitní čokolády

Troubu si rozehřejte na 180 °C. Ve střední míse smíchejte všechny suché ingredience a dejte stranou.

Ve velké míse (můžete použít robot nebo ruční mixér) vyšlehejte rozpuštěné máslo a oba cukry (asi 3 minuty). Jedno po druhém přidejte vajíčka a šlehejte, dokud se vše nespojí. Nakonec vmíchejte vanilkový extrakt.

Teď vmíchejte mouku. Já jsem přidávala postupně (asi na 3x). Nakonec do těsta přidejte nasekanou čokoládu a zapracujte.

Na plech těsto přidávejte ve tvaru kuliček (velikost dle svého). Já používám tuhle lžíci, aby sušenky byly stejně velké. Nakonec ještě každou kuličku lehce posypu plátky mořské soli (tenhle krok můžete vynechat, ale rozhodně ho doporučuju zkusit). Pečte asi 12 minut.

Recept od A cozy kitchen.

Previous Post Next Post

You may also like

2 komentáře

  • Reply Inka

    Když vidím ty sušenky, tak se mi sbíhají sliny. Podobné dělala sestra a byly famózní!

    .

    INKA blog

    08/11/2017 at 20:45
    • Reply Michelle

      Děkuju! 🙂

      09/11/2017 at 8:25