V březnu vás v rámci receptů čeká můj oblíbený filmový (i nefilmový) snack. POPCORN. Už od mala jsem největší fanda popcornu široko daleko. Loni jsem si konečně koupila i popcornovač, který jsem měla na wish listu pováženě dlouho. Pro někoho další krám do kuchyně, pro mě velmi používaná věc. Nemám ráda popcorn z mikrovlnky (na ten rovnou zapomeňte). Popcorn si dělám hezky sama ze zrníček. Koupit se dají třeba v Tescu, Marks and Spencer nebo ve zdravých výživách.
Popcornovač má výhodu v tom, že vám zrna pukají díky horkému vzduchu a je tak naprosto bez tuku (když ho tam pak sami nepřidáte formou másla třeba). Dnes se vrhneme na základní přípravu + ozvláštnění karamelem. Recept počítá s přípravou na sporáku.
Základní recept
Popcornová zrna
Olej
Sůl
Máslo (možné vynechat)
V hrnci si rozehřejeme olej a vsypeme zrníčka. Přikryjeme pokličkou a necháme chvilku být. Jakmile zrna začnou pukat, je dobré sem tak s hrncem zatřást. Hotový popcorn polijeme rozpuštěním máslem a podle chuti osolíme.
Karamelový popcorn
Základní popcorn (viz recept výše)
Karamelová omáčka (recept zde)
Sůl
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Popcorn si připravíme podle receptu výše. Ještě v hrnci ho polijeme mírně ohřátou karamelovou omáčkou, dobře promícháme a rozprostřeme na pečící papír. Popcorn osolíme a plech dáme do trouby. Pečeme pár minut do zlatova. Hotový popcorn necháme vystydnout a přesypeme do mísy. Já osobně tuhle sladko-slanou kombinaci miluju! Doporučuju si dát práci i s domácí karamelovou omáčkou – stojí za to a jistě jí pak využijete i jinak.
Napsat komentář